Hörmann Ipari gyorskapuk

Gyorskapuk_05Alapkivitelben FU-vezérléssel

A Hörmann gyorskapuk kül- és beltérben optimalizálják a forgalmat, javítják a belső tér klímáját és energiát takarítanak meg. A Hörmann termékpalettájában megtalálhatók függőleges és vízszintes nyílású, átlátszó kapuk, rugalmas kapulappal, szekcionált- és redőnykapukkal kombinálva is, valamint erős és könnyű szervizelésű spirálkapuk sima felületű alumínium profilokkal.

A kapuknak  ma már nagy jelentősége van  az ipari ingatlanok külső megjelenésében. Jelentős  energiamegtakarítási  potenciállal bírnak– Az amortizációval és az utólagos átalakítással kapcsolatos információkért tekintse meg a Hörmann energiatakarékossági iránytűt.

Gyorskapuk_02Az olyan kapuknál, melyeknél fényrács van integrálva a tokoldalelembe, nincs szükség semmilyen kiegészítő, a kapura ráépített szerkezet (pl. záróélvédelem vagy fénysorompó) telepítésére. Emellett a kapuk a digitális szerviz- és távkarbantartási koncepciókba is integrálhatók. A Hörmann gyorskapuk ezáltal összességében gazdaságosak és fenntarthatóak.

A Hörmann gyorskapuk nagy nyitási és zárási sebessége jelentősen felgyorsítja a munkafolyamatokat, a hőveszteséget és a huzatot pedig jelentősen csökkenti. A spirál, a speed szekcionált és a rugalmas gyorskapuknál* az alapkivitelben járó frekvenciaváltós vezérlés tehermentesíti a teljes kapumechanikát és szinte kopásmentes, halk kapufutást garantál. A Hörmann gyorskapuk ezáltal hosszú élettartamukkal és nagyfokú gazdaságosságukkal tűnnek ki.

Gyorskapuk_04A világ leggyorsabb turbó spirálkapuja

A kültéri és beltéri kapuk új generációja rekordsebességgel, több mint 4,0 m/s sebességgel nyílik. Az igen magas és nagy ütésállósággal bíró, a kapulap felületének 90%-án átlátszóságot biztosító polikarbonát szekciók gond nélkül ellenállnak az ipari környezetben jellemző mindennapi durva igénybevételnek.

Spirál- és speed szekcionált kapuk

A horganyzott, duplafalú lamellák a kialakítástól függően legfeljebb 2,5 m/s sebességgel egy spirálba vagy futósínbe futnak fel. A kapuk erős acéllamellái hőhídmentesek és PU-kihabosítottak. Ez garantálja a jó hőszigetelési értéket, mely akár 1,04 W/ (m2·K) is lehet, így minimálisra csökkentve az energiaveszteséget.

Gyorskapuk_06Flexibilis gyorskapuk

Az alapfelszereltséghez tartozó FU vezérlésnek, biztonsági fényrácsnak és a SoftEdge lezáróprofilnak köszönhetően a flexibilis gyorskapuknál garantált a biztonságos kapuműködés és a hosszú élettartam. Ezen kívül kevés karbantartást igényel, könnyű szerelni, kedvező az ára, így gazdaságos a mindennapi használat során.

Flexibilis gyorskapuk hajtogatott kapulappal

A kapuszerkezet választhatóan a nyílás belső vagy külső oldalára szerelhető. A kapulapot egy biztonsági gurtnikkal ellátott, szabadalmaztatott gurtnirendszer nyitja és a szemöldöktartománynál összehajtogatja. A horganyzott acélból készült szélbiztosító profilok a teljes kapumagasság mentén vannak elosztva, így akár 4. szélállósági osztálynak (opcionálisan) megfelelő szélterhelésnek is ellenáll a kapu.

További információk az új prospektusunkban >>>